Blog

It giet oan

It giet oan! – ik ga deelnemen aan de SUP11City Tour – voor het goede doel – De MEM-Bear!

De teller staat op:

€ 2808,50


Wil je ook doneren?

Dit jaar vier ik mijn vijfjarig jubileum met de SUP Skool Dokkum. Wat in 2016 begon als een hobby met 6 SUP-boards is uitgegroeid naar een zowaar watersportbedrijf met inmiddels een kleine 60 SUP-boards en 4 gecertificeerde SUP-instructeurs. Met als belangrijkste doel / missie: zoveel mogelijk mensen een belevenis / good feeling te geven d.m.v. het suppen.

Brainstormend over mijn jubileum dacht ik; als Fries moet je toch een keer deelnemen aan een Elfstedentocht. Al snel volgden er ideeën over – It giet oan! – Ik wil een bijzondere Herinnering gaan maken tijdens de SUP Elfstedentocht oftewel de SUP11City Tour

In vijf dagen 220 km afleggen op de SUP door 11 Friese Elfsteden. Van 8 t/m 12 SUPtember.

En dat ga ik doen voor een goed Doel – De MEM-Bear. De MEM-Bear is een handgemaakte unieke beer met beweegbare armen, benen en hoofd en met een opnamemodule voor een gepersonaliseerd bericht met uw eigen stem om uw dierbaren nog meer liefde en verbinding te geven. Deze beer geeft liefde & verbinding met uw eigen stem. U spreekt een persoonlijk bericht in op een geluidsmodule en deze module wordt in de beer geplaatst. Dit geeft rust en plezier bij uw dierbare als u er even niet kunt zijn. Nieuwsgierig geworden naar deze unieke beren?

Kijk voor meer informatie op: www.13mooiemensen.nl

Waarom dit doel?
De beren worden ingezet bij mensen met Dementie. Waar ik een herinnering wil maken, raken mensen met Dementie geheugen kwijt. En dat raakt mij; helemaal als je onderstaande cijfers / feiten leest.

Dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak van Nederland (bron: CBS) Nu zijn er 290.000 mensen met dementie. Over 20 jaar zijn er een half miljoen mensen met dementie,  Ieder uur krijgen 5 mensen in Nederland dementie en de kans is 1 op 5 dat iemand in zijn leven dementie krijgt.

Wat ga ik doen?

Ik wil met mijn SUP-avontuur minimaal 11 MEM-Bearen bij elkaar suppen met als doel in iedere Friese Elfstedenstad een MEM-Bear te doneren aan een bijzonder iemand met dementie die deze beer nodig heeft. Jan en Grietje gaan op zoek naar een nieuw huis voor deze beren. 

Wij Friezen hebben iets met de Elfstedentocht, het is iets magisch wat in het bloed van de Friezen stroomt.
Net als de Elfstedentocht verbindt Suppen mensen. Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaat initiatief. Ik ben erg benieuwd welke herinneringen het oproept als we het hebben over de tocht der tochten.

Steun je mijn initiatief?

Dus lieve vrienden, familie en netwerk; vinden jullie net als mij de MEM-Bear een groot waardevol iets. Steun me dan in deze actie en help mij minimaal 11 beren bij elkaar te sparen. 
Je kunt een donatie doen d.m.v. de doneerknop bovenaan deze pagina.

Ik ga er persoonlijk voor zorgen dat met uw donatie zoveel mogelijke MEM-bearen naar een bijzonder iemand met dementie gaan. 

Doe je mee? 

Liefs,
SUP Skool Dokkum

Jacqueline Visser 

Jan en Grietje (links), Jacqueline (rechts)